+420 774 499 935 namaste@jogakempvceskemraji.cz
SEDMÝ JÓGA KEMP V ČESKÉM RÁJI 20. – 21. 7. 2024

PROGRAM 2019

Těšit se můžete na sobotní a nedělní lekce různých typů jógy s našimi lektorkami, hlavní přednášky, jógový workshop a doprovodný program v podobě masáží a doprovodných přednášek. V neděli na velmi příjemnou ranní meditaci a další lekce jógy. Na příjemnou atmosféru, pohodový víkend plný relaxace, meditace, příjemného jógového pohybu.
I letos se můžete těšit na speciálního hosta – letos jím bude jedna z nejznámějších českých lektorů Zuzka Klingrová.

 

SOBOTA 

10:00              Přivítání

10:30 – 11:30  VINYASA FLOW SURYA NAMASKARA – Tereza Heková

11:30 – 12:00  Oběd

12:00 – 13:30  PŘEDNÁŠKA – Iva Georgievová – SPRÁVNÁ DENNÍ RUTINA NA ODPLAVENÍ ŠKODLIVIN V TĚLE

13:30 – 15:00  TANTRA HATHA JÓGA PRO HARMONIZACI EMOCÍ – Zuzka Klingrová

15:00  – 15:30 Svačina

15:30 – 17:30  JÓGOVÝ WORKSHOP – Zuzka Klingrová – POVÍDÁNÍ NEJEN O JOGÍNSKÝCH OČISTÁCH

17:30 – 18:30  SYNER JÓGA – Martina Korálová

18:30 – 19:15  Večeře

19:15 – 20:15  PRANA SLOW FLOW: EMOCIONÁLNÍ BLOKACE – Magdalena Klížová

20:15 – 21:15  VEČERNÍ LOUČENÍ SKRZE POZDRAV MĚSÍCI – Tereza Heková

 

NEDĚLE

7:00 – 8:00  RANNÍ MEDITACE S TEREZOU ULRYCHOVOU – OSHO Heart Chakra Meditation

8:00 – 9.00  snídaně (+ rozdání svačiny)

9:00 – 10: 00  RANNÍ JÓGOVÉ PROTAŽENÍ – Martina Korálová

10:30 – 11:30 VINYASA PRANA FLOW: HARMONIZACE ČAKER – Magdalena Klížová

11:30 ….         UKONČENÍ  3. ROČNÍKU

Změna programu vyhrazena.

 

DOPROVODNÝ PROGRAM – PŘEDNÁŠKY v malém stanu
• DAVID ŠUBRT –
Představení výroby raw food
• PETRA KŮTKOVÁ
• TEREZA ULRYCHOVÁ
• IVETA MUTLOVÁ
• HANA SEMERÁDOVÁ

• PROGRAM A LEKCE PODROBNĚ •

VINYASA FLOW SURYA NAMASKARA – Tereza Heková
• Klanění slunci se vyskytuje v mnoha kulturách už tisíce let. Pozdravi slunci jsou sérií ásan vhodnou na úvod jakékoliv praxe. Společně proplujeme klasickým hathajógovým pozdravem slunci a dynamickou variantou surya namaskara A+B. Sjednotíme tak náš rytmus, prohřejeme a probudíme naše těla. Surya Namaskara má mnoho podob. Díky variacím jsou pozdravy slunci vhodné úplně pro každého. Uvolňují svaly, otvírají klouby, posilují a protahují celé tělo.

PŘEDNÁŠKA – Iva Georgievová – SPRÁVNÁ DENNÍ RUTINA NA ODPLAVENÍ ŠKODLIVIN V TĚLE
Maličkosti, které mohou výrazně podpořit celkové zdraví. Ztráta vitality a i to, že špatně spíme, jsme neklidní, je mnohdy také důsledek toho, že nevíme jakou každodenní péči si dopřát.

TANTRA HATHA JÓGA PRO HARMONIZACI EMOCÍ – Zuzana Klingerová
Lekce jógy pro harmonizaci druhé čakry, uvolnění energetických bloků i vnitřní tenze. Praxe zaměřená na oblast kyčelních kloubů, třísel a stimulace vnitřních orgánů, místa související s našimi emocemi. Objevte cestu hlubšího sebepoznání. Lekce zahrnuje praxi dechových technik, ásán, krijí a meditaci.

JÓGOVÝ WORKSHOP – Zuzka Klingrová – POVÍDÁNÍ NEJEN O JOGÍNSKÝCH OČISTÁCH
Povídání o jogínských očistách – Šatkarmách, ale i o denní očistné praxi. Pokud hledáte odpovědi na otázky “Jaké očisty zařadit do denní praxe?”, “Jaké jogínské šatkartmy a kdy praktikovat?”, “jsou očisty organismu zdravé a v jaké míře?”, pak právě pro vás je toto povídání. 

SYNER JÓGA – Martina Korálová
• Sobotní Synergy jóga je dynamická lekce, která propojuje jednotlivé jógové techniky tak, aby jejich společný účinek vedl k ještě většímu uvolnění, protažení a posílení těla. Jeho propojením s naší myslí a vědomým řízením dochází k lepšímu pochopení, co nám jógová praxe může nabídnout.

PRANA SLOW FLOW: EMOCIONÁLNÍ BLOKACE – Magdalena Klížová
• Jemně dynamická harmonizační lekce zaměřená na aktivaci toku naší životní energie. Těšte se na večerení proplouvání mezi pozicemi v pomalém rytmu a pozvolné otvírání míst, která mají tendenci zůstat uzavřena. Dopřejeme si dynamickou i hlubokou práci s vlastním dechem a zažijeme jemné očištění jak fyzické, tak vnitřní. Lekce vhodná pro každého, kdo cítí, že jeho energie by mohla plynout v hamoničtějším tempu, ale také pro toho, kdo cítí, že v některých jógových pozicích se nemůže posunout hlouběji, a zatím neví proč.

VEČERNÍ LOUČENÍ SKRZE POZDRAV MĚSÍCI – Tereza Heková
Měsíc a jeho záře je čarovná. Pojďme se poklonit jeho síle a procítit harmonii pro lepší usínání. Úklonová sestava pozic která vyladění naše tělo i mysl. Stejně jako u Surya Namaskary existuje u Chandra Namasakary (pozdravu měsíci) několik variant. Každá z nich má však stejný účinek a pomůže nám rozloučit se s předchozím dnem.

RANNÍ MEDITACE S TEREZOU ULRYCHOVOU – OSHO Heart Chakra Meditation
V souladu se svým tělem, dechem v napojení na svoje srdeční centrum se navrátíme tou nejjemnější cestou zpět k otevření našeho srdce. V rytmu naší energie rozpustíme laskavým způsobem všechny bolesti a bloky, které nás tíží a přeměníme je na lásku. Velmi příjemná ranní meditace!

RANNÍ JÓGOVÉ PROTAŽENÍ – Martina Korálová
• Při nedělním Ranním jógovém protažení pozdravíme slunce nejznámější jógovou sekvencí Suriya Namaskar, která nám dodá energii do celého dne. Předklony, záklony, úklony i rotace v dalších pozicích protáhnou naši páteř do všech směrů, balanční pozice vyzkouší naši rovnováhu a restorativní techniky na závěr nás uvolní a zregenerují.

VINYASA PRANA FLOW: HARMONIZACE ČAKER – Magdalena Klížová
• Těšte se na jemně rytmickou lekci v níž tempo dechu udává tempo našeho pohybu. Postupně se poneseme na vlně vinyasy až tam, kam nám dech dovolí. Tam, kde v každé pozici navštívíme jedno z energetických center našeho těla. Dopřejeme si osvobození od zaběhlých rutin a stereotypů a proplujeme k závěrečné harmonizaci, kde se tok myšlenek zpomalí a my zůstaneme jen tady a teď.